Naslovna Istaknuto Kompaniju AHM posjetio načelnik Edin Delić + VIDEO

Kompaniju AHM posjetio načelnik Edin Delić + VIDEO

Lukavačka kompanija  AHM osnovana je prije četiri  godine, a već zapošljavaju  22 radnika. Samo tokom posljednje godine utrostručili su broj zaposlenih.

 

Iako se radi o relativno mladoj kompaniji, poslovni rezultati, pozicioniranje na međunarodnom tržištu  i činjenica da je vodi mlad i izuzetno perspektivan tim,  izdvajaju je od većine ostalih.


 

U sklopu aktivnosti koje provodi posljednjih dana, a kojima želi iskazati podršku lokalne zajednice domaćem realnom sektoru i proizvodno orjentiranim kompanijama, AHM je posjetio načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić.

 

„Ovo je jedan primjer kako su nazvali kompaniju AHM  (Ako Hoćeš  Možeš). Ovo je primjer da, ako se hoće i ako se radi pošteno i ako se posvetimo onome što najbolje znamo, da se mogu dosegnuti i najviši ciljevi. Ova kompanije je već dosegla jedan nivo razvoja u kojem im nedostaje i prostora i u kojem imaju potrebu da pređu na sljedeći stadij i na sljedeću tačku. Oni su se obratili Općini usmeno sa zahtjevima da idu u širenje svojih proizvodnih kapaciteta i ovo će biti jedna od najslađih domaćih zadaća koje će administracija Općine Lukavac dobiti. Mi smo došli da izrazimo svoje poštovanje prema onome što su učinili i spremnost da ih pratimo u maksimalnom kapacitetu koliko možemo“ , rekao je načelnik  Općine Lukavac dr. Edin Delić. Osnivačima AHM-a  uputio je čestitke, rekavši da su oni još jedna kompanija, od onih koje ovih dana posjećuje, a koje mogu biti na ponos i diku stanovnicima Lukavca.

 

AHM koja se bavi proizvodnjom i remontovanjem mašina za kartonsku industriju. Bazirani su na inostrano tržište Njemačku, Italiju, Francusku, a u posljednje vrijeme najviše na Englesku,  te se nadaju proširenju na druge zemlje Evrope.

 

U ovoj godini očekuju 10 narudžbi mašina za kartonsku industriju,  što predstavlja i maksimum trenutnih proizvodnih kapaciteta ove kompanije. Zbog toga su u posljednje vrijeme angažovani na kupovinu zemljišta,  čime bi kapaciteti bili prošireni,  a  time i  stvoreni uslovi za nova zapošljavanja.

 

(RTV Lukavac)