Naslovna AKTUELNO MUP TK izrekao kazne za četiri osobe koje su sinoć kršile policijski...

MUP TK izrekao kazne za četiri osobe koje su sinoć kršile policijski sat

Četiri osobe sankcionisane su sinoć  na području TK zbog kršenja policijskog sata, koji se odnosi na zabranu kretanja svih osoba u vremenu od 18:00 do 05:00 sati.  Službenici MUP-a TK ovim osobama su izdali i prekršajne naloge.

 

Federalni štab civilne zaštite donio je naredbu o uvođenju policijskog sata na teritoriji FBiH. Prema naredbi koja je donesena naređuje se zabrana kretanja građana na području Federacije BiH od 18 sati navečer do 5 sati ujutru. Ova naredba na snagu je stupila u nedjelju.


 

Dozvoljeno je kretanje osobama koje su izuzete iz ove naredbe, kao što su zdravstveni radnici, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova TK, drugi pripadnici agencija koji su zaduženi za provođenje zakona, organizacija koja vrše javna ovlaštenja, lica kojima je potrebna neophodna zdravstvena pomoć, zatim lica kojima je poslodavac izdao potvrdu u potrebi kretanja zbog neometanog kretanja u poslu, izabrani i imenovani zvaničnici Tuzlanskog kantona te lica kojima će neophodne potvrde izdavati MUP TK.