Naslovna AKTUELNO Na području TK 77. pozitivnih na koronavirus, 10.novih slučajeva!

Na području TK 77. pozitivnih na koronavirus, 10.novih slučajeva!

Izvještaj kriznog štaba Ministarstva zdravstvaTuzlanskog kantona za 6. april 2020. godine:

„Na današnji dan je ukupno testirano 950 osoba sa brojem novotestiranih od 110 uzoraka. Od ovih 110 uzoraka  ukupan broj pozitivnih zaposlenika UKC Tuzla je 10 (2 klinika za kožne bol, 2 klinika za dječije bol i 6  na Klinici za bolesti uha, grla i nosa od kojih 5 zdravstvenih djelatnika i 1 spremacica).

Pozitivnih hospitaliziranih na UKC-u Tuzla je 18, pozitivnih hospitaliziranih na MIB-u 4, jedno je pušteno na kućnu izolaciju, jedna je pozitivno hospitalizirana osoba u Brčkom i pozitivnih u kućnoj izolaciji imamo 50 osoba.


Kada je u pitanju broj osoba koje su transportovane u druge kantone radi nastavka liječenja i dalje je jedan slučaj, te je ukupnp registrovan jedan smrtni ishod.

Kada je riječ o zastupljenosti po klasterima, klaster MIB je nepromijenjen u odnosu na jučer i iznosi 39 osoba, klaster Lukavac također je nepromijenjen i iznosi jednu osobu, klaster Srebrenik također iznosi 15 osoba, u klasteru Sapna imamo povećanje za 3 osobe i iznosi ukupno 7 osoba, klaster Banovići jedna osoba – nepromijenjeno, klaster Gračanica jedna osoba – nepromijenjeno, klaster Tuzla jedna osoba- nepromijenjeno i klaster koji se veže za ORL kliniku je deset osoba, dakle povećanje za 4 osobe. Zdravstveno stanje oboljelih je još uvijek nepromijenjeno, nema osoba na respiratoru.