Naslovna AKTUELNO Najava: ˝Aktuelnosti i izazovi u pedagogiji i psihologiji˝

Najava: ˝Aktuelnosti i izazovi u pedagogiji i psihologiji˝


Društvo pedagoga i psihologa Tuzlanskog kantona organizuje Prvu naučno-stručnu konferenciju pedagoga i psihologa pod nazivom “Aktuelnosti i izazovi u pedagogiji i psihologiji”. Konferencija će se održati 26. marta 2020. godine u hotelu Mellain u Tuzli. Program konferencije obuhvata plenarna predavanja, poster prezentacije, simpozijume, promociju knjiga, okrugle stolove, radionice, izlaganja primjera pozitivne prakse i dr.

 

Ovim putem pozivamo naučnu i stručnu javnost, prije svega naše kolege, da nam se pridruže i daju svoj doprinos u radu ove Konferencije. Cilj nam je okupiti veliki broj stručnjaka iz oblasti pedagogije i psihologije, koji će aktualizirati probleme današnjeg društva, prezenzirati svoje naučno-istraživačke radove, prezentirati prikaze efikasnih tretmana i primjere pozitivnih praksi, kao i sve one koji će uzeti učešće i aktivno participirati u okruglim stolovima i radionicama. Pozivamo studente da budu dio Konferencije, tako što će pomoći u organizaciji i realizaciji navedenih sadržaja, te iskoristiti ovaj znanstveni skup kao izvrsnu priliku za lični razvoj, učenje i unapređenje kako svojih akademskih vještina tako i naše akademske zajednice.

 

Obavještavamo javnost da je rok za dostavljanje sažetaka radova 25. februar 2020.godine, dok je rok za dostavljanje cjelovitih radova do početka konferencije, odnosno 26. mart 2020. godine. Prijave za učešće na konferenciji, kao i dostava rezimea (na jednom od jezika BHS govornog područja (bosanski, hrvatski ili srpski jezik) i na engleskom jeziku), vrši se preko elektronskog formulara. Formular, kao i detaljnije informacije o organizaciji i održavanju Konferencije, dostupne su  ovdje.

 

 

Organizacioni odbor Konferencije