Naslovna AKTUELNO Najava: Međunarodni festival folklora u Lukavcu

Najava: Međunarodni festival folklora u Lukavcu13. Međunarodni festival folklora u Lukavcu se  održava 21. i 22. juna 2019. godine.

 

Organizator ove smotre tradicionalne igre i pjesme je KUD “Rudar” Lukavac Mjesto, suorganizator je Centar za kulturu Lukavac, a medijski pokrovitelj RTV Lukavac.

 

Prvo koncertno veče je u petak, 21. juna na poligonu u Lukavac Mjestu, a predviđen je nastup društava iz: Bikodža, Blagaja, Prokosovića, Tetova, Žabalja i domaćina iz Lukavac Mjesta. Prethodno će, sa početkom u 19,45 sati, biti upriličen defile učesnika, uz istovremeni nastup Abide Milkunić i orkstra na pozornici OŠ “Lukavac Mjesto”.

 

Drugo koncertno veče je u subotu, 22. juna na platou Centra za kulturu Lukavac, a predviđen je nastup društava iz: Bikodža, Blagaja, Dragalića, Gradiške, Prokosovića, Jajca, Travnika, Tetova, Žabalja i Lukavac Mjesta. Predviđen je i nastup solista: Elvire Lile Hamidović, Esada Kovačevića i Refije Muslić sa orkestrom KUD “Rudar”. Defile učesnika gradskim ulicama je u 19,30 sati, dok će istovremeno na platou Centra za kulturu Lukavac nastupati solisti: Elvira Lila Hamidović, Esad Kovačević i Refija Muslić.

 

Organizatori pozivaju građane da prisustvuju ovim koncertima.

 

(RTV Lukavac)