Naslovna Istaknuto Najvažnija medijska kuća u Lukavcu korak bliže građanima

Najvažnija medijska kuća u Lukavcu korak bliže građanima

Radio-televizija Lukavac od danas ima i treći medij. Povodom puštanja u rad savremenog web portala, ovu ustanovu su posjetili i iskazali podršku načelnik  Općine Lukavac dr. Edin Delić i predsjednik  UO  JU RTV Lukavac Zuhdija Salihović.

Načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić, koji je dao svesrdnu podršku realizaciji ovog projekta, pustio je u rad stranicu  rtvlukavac.ba.

„Za ovo samo mogu čestitati. Vidimo web site koji zadovoljava sve standarde današnjih okolnosti medijskog djelovanja jer je u savremenom društvu neophodno komibniranje više medija. Web servis je bio potrebna  komponenta koju od danas imamo. Očekujem da će programska šema sada biti upotpunjana i da će novi medij biti motivacijski faktor da se i programski sadržaji kvalitetnije profiliraju u smislu uloge lokalnog medija. I radijski i televizijski program, kao i web site su potreba ove općine. Naredni korak je nabavka opreme u obimu kakav nije bio vjerovatno od njenog osnivanja, pa će i kvalitet programa i samog signala biti podignuti na viši nivo. Očekujem da i osoblje ove ustanove da doprinos  spomenutim naporima i uvjeren sam da će tako biti“, izjavio je načelnik dr. Edin Delić.


Zuhdija Salihović, predsjednik UO JU RTV Lukavac prisustvovao je prijemu, koji je upriličen ovim povodom.

„Lukavac kao sredina prednjači u mnogim segmentima i ovo je još jedan dokaz. Zahvaljujem se uposlenicima i firmi koja je izradila stranicu. Mi imamo mnogo građana koji se nalaze u inostranstvu i ovo je prilika da ih upoznamo šta se dešava u općini Lukavac i njihovim rodnim mjestima. Očekujem i vjerujem, jer sam to gledao i u ratu i poslije rata, da će gledanost biti velika i da će informacija doći do svih, i onih koji su „trbuhom za kruhom“ otišli širom svijeta“, rekao je Zuhdija Salihović.

„Zahvaljuujem se svima koji su učestvovali u realizaciji ovoga zaista značajnog projekta,pokretanje trećeg medija. Zahvaljujem se na podršci i dosadašnjoj saradnji i vjerujem da će ona biti samo bolja i uspješnija. Cilj nam je poboljšati uslove rada ove medijske kuće i  stvaranje bolje radne atmosfere u kolektivu“, prisutnima je rekao v.d. direktora JU RTV Lukavac Fikret Žigić.

Menadžment ove ustanove ovom je prilikom govorio i o trenutnim aktivnostima koje se provode na uređenju prostora, nabavci opreme i poboljšanju programske šeme.