Naslovna AKTUELNO Nastavlja se projekat zamjene stolarije u OŠ “Lukavac Grad” (VIDEO)

Nastavlja se projekat zamjene stolarije u OŠ “Lukavac Grad” (VIDEO)


I u vrijeme pandemije OŠ “Lukavac Grad” nastavila je sa realizacijom započetih projekata. Nakon okončanih značajnih projekata poput zamjene krova, grijanja, adaptacije i uređenja mokrih čvorova, opremanja učionica, uslijedio je i projekat utopljavanja škole. S obzirom da se radi o projektu koji iziskuje velika novčana sredstva neophodno ga je realizovati u više faza.

 

Elaborat  za utopljavanje škole uradio je lukavčanin  Mirza Memić, a uz pomoć  zastupnice u Skupštini TK Sandre Imširović odobrena su sredstva od strane Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice u iznosu od oko 97.000 KM.

 

OŠ “Lukavac Grad” prepoznatljiva je po brojnim humanitarnim akcijama, uspješnim projektima, izuzetno dobrim generacijama učenika koji tokom osnovnoškolskog obrazovanja postižu izvanredne rezultate u svim oblastima, stoga je neophodno konstantno raditi na unaprjeđenju rada ove ustanove.

 

Partneri u pojedinim projektima su FCL I SSL i zahvaljujući toj saradnji realizovan je i veliki broj učeničkih projekata, kao što je projekat prikupljanja PET ambalaže koji je nastavljen i u vrijeme pandemije.

 

Više doznajte u video prilogu Edine Husović: