Naslovna AKTUELNO Portal rtvlukavac.ba bilježi prvu uspješnu godinu

Portal rtvlukavac.ba bilježi prvu uspješnu godinuJU RTV Lukavac prije tačno godinu dana, 20. marta 2019. godine,  pokrenula je portal rtvlukavac.ba.

 

Ovaj medij je već prvih dana naišao na odobravanje i podršku građana općine Lukavac, ali i onih koji su zainteresovani da iz drugih gradova, država, pa i kontinenata, prate informacije o ljudima i događajima iz svoga zavičaja.

 

U narednim mjesecima publika se proširivala, a kreatorima sadržaja na ovom portalu dala je dodatni motiv da proširuju broj tema i učestalost objavljivanja vijesti, što je rezultiralo još većim brojem posjeta, ali i pohvala i klijenata, pa se portal pokazao i kao dobar poslovni potez.

 

U prvoj godini objavljeno je 2.350 autorskih i koautorskih članaka, koji su ostvarili 325 hiljada pregleda. Broj pregleda svakodnevno raste, što je za ovu medijsku kuću najvažniji pokazatelj. Tekstove su čitali i videa gledali  primarno na teritoriji BiH ( 82 %), ali se među deset država gdje se najčešće prate vijesti sa portala nalaze: Njemačka, Srbija, Amerika, Slovenija, Hrvatska, Austrija, Švedska, Crna Gora i Švicarska.Od gradova u BiH je najzastupljeniji Lukavac (28 %), slijede Sarajevo, Tuzla, Zenica, Mostar, Brčko, Banjaluka, Doboj i Prijedor. Najviše posjetilaca portala je populacija stanovništva od 25 do 34 godine.

 

„Uz televizijsku proizvodnju i emitovanje, početkom marta 2018. godine pokrenut je portal “rtvlukavac.ba” u okviru JU ”Radio-televizija Lukavac”. Već godinu dana portal rtvlukavac.ba svakodnevno objavljuje najznačajnije informacije iz Lukavca, TK i BiH, ali i predstavlja pregled emitovanih sadržaja u programu TV Lukavac. Dugogodišnja tradicija radijskog i televizijskog emitovanja programa u Lukavcu, te uspješna prva godišnjica web medija, predstavlja veliki motiv za dalji rad i želju za napretkom“, istako je glavni i odgovorni urednik JU RTV Lukavac Nermin Omerović.

 

Portal je u rad pustio načelnik Općine Lukavac Edin Delić, a kako je to proteklo pročitajte posjetom na stranicu Općine Lukavac:

Pušten u rad web portal rtvlukavac.ba