Naslovna AKTUELNO Potpisan ugovor o proširenju toplovodne mreže u Lukavcu

Potpisan ugovor o proširenju toplovodne mreže u Lukavcu

Danas je u Općini Lukavac potpisan ugovor o proširenju toplifikacione mreže u gradu čija vrijednost je oko 360 hiljada KM. Za ovaj, ekološki veoma značajan projekat,  Općina Lukavac izdvojila je 200 hiljada KM dok su ostala sredstva doznačena sa Kantonalnog nivoa.

 

Prema riječima Joze Tunjića, pomoćnika općinskog načelnika,radovi će se izvoditi u tri LOT-a-„prvi LOT podrazumijeva izmiještanje toplinske podstanice iz zgrade Arkada i rekonstrukcija toplovodne mreže kako bi se za tri zgrade u ulici Patriotskog fronta osiguralo kvalitetnije grijanje, drugi LOT vezan je za priključenje zgrade Arkada sa mogućnošću priključenja 24 stana i 24 poslovna objekta, i trći LOT je priključenje tri nove zgrade u ul.Patriotskog fronta kao i priključenje crkve sv. Ante Padovanskog“.


 

Ovaj projekat prema riječima načelnika Edina Delića ima veliku ulogu u očuvanju okoliša, sa ovih 200 stambenih jedinica i objektom Crkve koje će se pripojitii, najmanje 1000 tona ugljenog ekvivalenta energenata će biti manje spaljeno u gradu, što će doprinijeti poboljšanju ekoloških uslova u gradu, te dodao da će i dalje biti nastavljen projekat potpune toplifikacije grada.

 

Izvođači radova u ovom projektu su firme Vodo-ins d.o.o koja je i ranije imala ugovore sa Općinom Lukavac  i firma Mikom d.o.o Tuzla, a ugovorom je definisano da radovi budu okončani do početka grejne sezone.