Naslovna AKTUELNO Promovisana knjiga “Žubor žene” (VIDEO)

Promovisana knjiga “Žubor žene” (VIDEO)


“Slijedite svoje snove, nikada nije kasno za njihovo ostvarenje…jedan moj san je u mojim rukama”, kazala  je književnica Mirzeta Wohrl, autorica zbirke  poezije “Žubor žene”.

 

Lukavčanka, koja posljednjih godina živi u inostranstvu, u Centru za kulturu Lukavac, svoje prvo književno ostvarenje željela je podijeli sa domaćom publikom, u gradu gdje su nastajali i njeni prvi poetski izražaji.

 

Dvojezično izdanje tiskano na bosanskom i engleskom jeziku donosi zbirku od 40 pomno biranih pjesama, u kojima autorica na svoj način iznosi priče o ljubavi, mržnji i strasti. Publika je sa radom ove umjetnice mogla da se upozna kroz pjesme koje je ranije objavila na društvenim mrežama, a pjesme koje su se našle u zbirci, kao rezultat sedmogodišnjeg rada,  donose nove,  neobjavljene radove. Inspiraciju za svoja djela autorica nalazi spontano, iz svog okruženja.

 

Iako simbolično nosi naziv “Žubor žene”, ovo djelo namijenjeno je široj čitalačkoj publici.  Zbirka je najava  i narednih projekata, od kojih bi svjetlo dana prvo trebala ugledati i knjiga poezije za djecu, a u pripremi je i zbirka pripovjetki.

 

Promociji je prisustvovala ekipa RTV Lukavac, a priču donosi Suada Imamović. Preporučujemo video prilog.

 

(RTV Lukavac)