Naslovna AKTUELNO Rođendan OŠ Poljice

Rođendan OŠ PoljiceOŠ Poljice tokom ove godine realizovala je nekoliko uspješnih projekata, sa ciljem unapređenja odgojno obrazovnog procesa, a u okviru  obilježavanja 83 godine rada ove ustanove.

 

Svoj 83 rođendan OŠ Poljice obilježila je tradicionalno školskom priredbom kojom su se 354  učenika njihovi  nastavnici zatim uposlenici i menadžmet škole zahvalili roditeljima lokalnoj zajednici organizacijama prijateljima škole i svima onima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji nekoliko važnih projekata započetih na samom početku ove godine. Neki od njih su okončani a do kraja školske godine ukoliko vremenski uslovi budu dozvoljavali bit će okončan i projekat pod nazivom Škola na kraju duge. Riječ je o pojektu uređenja školskog dvorišta koji će omogućiti učenicima škle bolje uslove za rad određenih školskih sekcija ali i opuštanje i druženje u ambijentu okruženom čempresima i ukrasnim cvijećem.

 

Fabrika cementa Lukavac pored pomenutog projekta učenicima nižih razreda  poklonila je Malu školicu , igre koja je jedna od najrasprostranjenijih dječjih igara , a koja svoje početke bilježi još u starome Rimu, prepoznatljiva po kućicama s brojevima iscrtanim kredom na pločniku u koje se baca kamenčić i koje treba ispreskakati na jednoj nozi a koju je fabrika Cementa postavila u nekoliko škola TK. Po okončanju ovog projekta učenicima su priredili malu zabavu uz poklone iznenađenja. Saradnja škole i fabrike bit će nastavljena i u narednom periodu. Također treba istaći da su u školskom dvorištu postavljene moderne  kante za otpatke, a ekološka sekcija svojim radom i djelovanjem potakla je sve učenike škole da ekološki djeluju kako bi školsko dvorište bilo za primjer mnogim nesavjesnim građanima, pored ovog pridružili su se  u projekatu „Sakupljajmo zajedno“ a radi se o projektu OŠ Lukavac Grad –  sakupljanja PET ambalaže .

 

Tokom ove školske godine učenici su puno lakše dolazili do školske lektire, jer su zahvaljujući vrijednoj donaciji lektirni naslovi obogatili školsku biblioteku.

 

Pored pomenutih radova u centralnoj niz uspjesnih projekata realizuje se u područnoj školi, jedan od narednih koraka je zamjena krova nedostaje još neophodnog materijala, ali uz pomoć velikog broja prijatelja vjeruju da će isti biti okončan do zime odnosno do početka nove školske godine