Naslovna AKTUELNO Sa Srbijom otvorena tri granična prelaza za transport robe

Sa Srbijom otvorena tri granična prelaza za transport robe

“Prema informacijama Operativnog centra Granične policije BiH, Srbija je zatvorila granične prelaze prema BiH za sve prelaske.  Izuzetak su granični prelazi  Karakaj, Vardište i Rača koji ostaju otvoreni samo za robni saobraćaj.

 

Zbog sprečavanja širenja koronavirusa, Hrvatska i Crna Gora zatvorili su granične prelaze prema Bosni i Hercegovini. Ulazak u te zemlje dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji  imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.


 

Na ulazu u našu zemlju duga je kolona teretnih vozila na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz BiH na GP Orašje. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

 

Od puteva sa aktuelnim radovima u našoj zemlji izdvajamo puteve: Jajce-Crna Rijeka-Mrkonjić Grad, Sarajevo-Trnovo (Krupac), Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor, Grude-Ljubuški i Jablanica-Mostar (Potoci).

 

Apelujemo na vozače da i unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

 

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo  i  Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo”, stoji u informaciji iz BIHAMK-a.

 

 

(RTV Lukavac)