Naslovna Istaknuto Stigla nova potvrda uspješnosti članova KUD „Puračić“

Stigla nova potvrda uspješnosti članova KUD „Puračić“

U Sarajevu je održana 11. redovna  godišnja  sjednica  skupštine udruženja  Savjet organizatora festivala folklora i tradicionalne umjetnosti u Bosni i Hercegovini (nacionalne sekcije CIOFF-a BiH).

 

Na dnevnom redu skupštine, koja je održana  24. marta 2018. godine,  našli su se izvještaji o radu i finansijski izvještaj za 2017.godinu, plan i program rada i finansijski plan  za 2018.godinu, kao i status članstva.


 

Na skupštini je, između ostalog, odlučeno i da  KUD Puračić iz statusa pridruženog člana bude primljen u status punopravnog člana.

 

Ovogodišnja skupština je bila i izborna, pa su provedeni  izbori organa upravljanja udruženjem.

 

Tako je za predsjednika skupštine izabran Mladen Radović iz Šamca, za predsjednika upravnog odbora  izabrana je dosadašnja predsjednica  Anka Raič iz Mostara, a članovi upravnog odbora su i Stana Nagradić iz Dervente i Emir Ibrahimagić iz Sarajeva.

 

Za predsjednika nadzornog odbora izabran je  Hazim Osmanović iz KUD Puračić, a članovi odbora su i Marinko Dobraš iz Banja Luke i  Damir Mandarić  iz Vionice-Čitluk.

.

Na skupštini je usvojen novi Statut CIOFF-a  i novi Pravilnik komisije za festivale CIOFF-a u BiH, a dogovoreno je da će u narednom period,  uz redovne aktivnosti,  akcenat biti na aktiviranju sekcije mladih CIOFF-a.

 

Prisutnima su uručeni i kalendari  CIOFF festivala za 2018.,2019. i 2020.godinu, na kome se među 374 svjetska festival, po prvi puta nalazi i “Internacionalni festival folklora “Dani ćaske – Puračić”,  koji je jedan od šest uvrštenih festivala iz Bosne i Hercegovine. Uz Puračić iz BiH,  tu su festivali koji se održavaju u : Kupresu, Derventi, Banjaluci, , Novom  Travniku i Šamcu.