Naslovna AKTUELNO Tuzla City poražena od Zvijezde 09

Tuzla City poražena od Zvijezde 09Fudbaleri Tuzla Cityja poraženi su sa 1:3 od Zvijezde 09 u okviru 29.kola BH Telecom Premijer lige na Gradskom stadionu “Tušanj”.

 

Trener Mirza Varešanović u ovome meču se odlučio na malo drugačiju postavku i promjene u odnosu na prethodni meč, pa su Plavi krenuli u formaciji 4-4-2.

 

Tako je u zadnjoj liniji ispred Fejzića na mjestu stopera priliku dobio Čomor zajedno sa Kojićem dok su na bokovima ostali Efendić i Bevab.

 

Također, u veznom redu priliku je dobio Širanović sa Sesarom umjesto Hasanovića koji nije konkurisao za ovaj meč. Na krilnim pozicijama startali su Mitrović i Zlatković a u vrhu napada su bili Murga i Ubiparip.

 

Gosti su došli do vodstva u 14.minuti. Naizgled bezopasan napad po desnoj strani “crveno-bijeli” su krunisali golom. Govedarica je prihvatio loptu na ivici kaznenog prostora i sjajno lobovao neodlučnog Fejzića.

 

Plavi su uspjeli da se brzo vrate u igru. Prekid s lijeve strane izveo je Zlatković a Ubiparip je na drugoj stativi pogodio glavom za 1:1.

 

Zvijezda dolazi do novog vodstva u 35.minuti. Govedarica je centrirao s lijeve strane a Husejinbašić je na drugoj stativi “uhvatio” volej i zabio na prvu stativu pored nemoćnog Fejzića za 1:2.

 

Plavi se nisu ni oporavili od šoka a gosti su zabili i treći gol. Širanović se okliznuo na sredini terena a sjajan pas je iskoristio najbolji pojedinac ovoga meča Govedarica koji šutira na drugu stativu za 1:3.

 

Varešanović je na poluvremenu pokušao sa izmjenama. Nukić je ušao umjesto Mitrovića a Stojčev umjesto Širanovića.

 

Najbolju šansu domaći su imali u 60.minuti kada je Murga neometan sa sedam metara šutirao visoko iznad gola.

 

U finišu je priliku dobio i Stjepanović umjesto Sesara, ali Plavi terensku inicijativu nisu uspjeli da krunišu pogotkom, dok se domaćin sjajno branio i prijetio iz kontri.

 

Ovom pobjedom Zvijezda je došla na korak do opstanka, dok Plavima predstoji grčevita borba za opstanak do zadnjeg kola.

Izvor: Fktuzlacity.com