Naslovna Istaknuto U OŠ Puračić obilježen Bazarni dan

U OŠ Puračić obilježen Bazarni dan

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana žena u OŠ Puračić upriličen je Bazarni dan. Sredstva prikupljena ovom prilikom bit će usmjerena na opremanje i adaptaciju učionica u školi.

S ciljem jačanja svijesti o očuvanju narodne tradicije i kulturne baštine. Razvojni tim OŠ Puračić uz saradnju učenika, nastavnika, Vijeća roditelja i KUD Puračić u holu škole realizovan je još jedan projekat, a u okviru 8.marta Međunarodnog dana žena.

Riječ je o Bazarnom danu, na kojem su članice KUD Puračić prisutnim roditeljima nastavnicama učenicama prezentovale tradicionalni vez, heklanje i pletenje, zatim tradicionalnu narodnju nošnju, a članice ovoga društva mlađe i starije grupe, a koje su inače učenice OŠ Puračić.Ovom prilikom učenici škole su također predstavili tradicionalne muzičke istrumente saz i frulu  te odsvirali nekoliko dragih starih melodija.Ono što je činilo centralni dio Bazarnog dana kako je istakla Suada Bćirović predsjednica Razvojnog tima škole je gastro ponuda koja je bila prodajnog karaktera.

Istu su pripremili učenici iz svih odjeljenja zajedno sa roditeljima i nastavnicima. Također su ovom prilikom izloženi učenički kreativni radovi, a sva prikupljena sredstva sa ovoga Bazara bit će usmjerena na opremanje i adaptaciju učionica i škole.

Ovom prilikom menadžment i članovi Razvojnog tima OŠ Puračić zahvalili su se članovima KUD Puračić na saradnji kao i roditeljima nastavnicima a posebno učenicima na učešću i realizaciji još jednog izuzetnog projekta koji je od značaja za razvoj i unapređenje odgojno obrazovnog rada ove ustanove. Sličnih projekata bit će i u narednom periodu.