Naslovna AKTUELNO Učenici 2. razreda OŠ Lukavac Grad posjetili JU Biblioteka Lukavac

Učenici 2. razreda OŠ Lukavac Grad posjetili JU Biblioteka Lukavac

Učenici 2. razreda OŠ Lukavac Grad posjetili su JU Biblioteka Lukavac, a ovom prilikom dodijeljene su im i besplatne članske kartice. Dio je ovo projekta „Oktobar s knjigom“ u okviru kojeg je dosada realizovana podjela 380 besplatnih kartica učenicima osnovnih i srednjih škola sa naše općine.

 

Potisnuta tehnološkim dostignućima i virtuelnim ugođajima, knjiga se sa margina u posljednje vrijeme ponovo vratila u modu. Ovaj trend slijedila je i JU Biblioteka Lukavac koja je kroz cijeli mjesec oktobar, koji  je obilježila kao mjesec knjige,  nastojala kod publike probuditi čitalačke navike. Najteži zadatak u svemu tome bio je privući najmlađe čitaoce i kod njih razviti ljubav prema pisanoj riječi.

 

Nizom akcija, promocijama, druženjem sa piscima ova Ustanova, napravila je iskorak prema svojim korisnicima, a pažnje vrijedan projekat bio je i besplatna dodjela članskih kartica. Priliku da postanu dio ove velike čitalačke porodice danas je dobilo i 25 učenika 2. razreda OŠ Lukavac Grad, koji su sa ushićenjem i radošću primili svoje članske kartice.

 

Dosad je kroz ovaj projekat Biblioteka Lukavac dodijelila 380 besplatnih članskih kartica, a u narednim danima ovu privilegiju dobit će i 50 učenika lukavačke Gimnazije, 125 osnovaca iz Gnojnice, kao i 30 učenika iz OŠ Prokosovići.  U samom finišu projekta „Oktobar s knjigom“ ugostit će i učenike  osnovnih škola iz Srebrenice koji će boraviti u posjeti OŠ Lukavac Grad, dok je za utorak 30. oktobar planirana i završna manifestacija dodjele nagrada za 10. Lukavački literarni konkurs.

 

Opširnije u prilogu Suade Imamović!