Naslovna AKTUELNO Udruženje Pomozi.ba otvorilo nenamjenski fond za liječenja

Udruženje Pomozi.ba otvorilo nenamjenski fond za liječenja

Udruženje Pomozi.ba već godinama na različite načine pomaže ljudima u potrebi, a od posebnog nam je značaja podrška onima koji se bore sa teškim bolestima. Stoga smo, s obzirom na sve veći broj apela za prikupljanje novca za liječenja, dijagnostike, operativne zahvate kako u Bosni i Hercegovini tako i u inostranstvu, otvorili interni nenamjenski fond za te svrhe.

Cilj je da pravovremeno pružimo podršku i pomognemo što većem broju oboljelih u najtežim životnim trenucima.

 

“I do sada smo za liječenja donirali na stotine hiljada maraka iz sredstava prikupljenih od prodajnih bazara, Radnje dobre volje, iz donacijskih kutija, te od uplata građana za akcije liječenja. Kako bismo na raspolaganju za teško oboljele uvijek imali određeni dio sredstava sada smo otvorili nenamjenski fond za liječenja, iz kojeg će se ovisno od potreba davati manje donacije (po nekoliko hiljada KM). Nadamo se da ćemo osigurati dovoljno sredstava u fondu kako bismo pomogli što većem broju oboljelih i njihovim porodicama, te smanjili broj javnih apela za liječenja”, navode iz Pomozi.ba.


 

Humanitarni broj 17022 će se koristiti isključivo za nenamjenski fond za liječenja Udruženja Pomozi.ba, a pozivom se doniraju 2KM. Broj je jedinstven za sve operatere u Bosni i Hercegovini. Svi koji žele donirati novac za ovaj fond to mogu učiniti i na sljedeće načine:

 

 

Za uplate iz BiH:
UniCredit Bank
338-730-22202506-52
Bosna Bank International d.d
141-306-53201196-79
Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-180-20085330-48

Primalac: Udruženje “Pomozi.ba”, dr. Fetaha Bećirbegovića br. 8, 71000 Sarajevo
Svrha: Liječenja

 

Za uplate iz inostranstva:
ERSTE BANK
IBAN: AT64 2011182266475400
BIC: GIBAATWWXXX
Wien, Oestereich
Name: hilfhelfen-pomozi.ba
Verwendungszweck: Lijecenja

 

Za korisnike BBI, Union i Asa banke, omogućena je i donacija putem KVIKO aplikacije, uz obavezno naglašavanje svrhe uplate.