Naslovna AKTUELNO Vanredna sjednica OV Lukavac nije održana + VIDEO

Vanredna sjednica OV Lukavac nije održana + VIDEO

Rasprava o vanrednoj sjednici Općinskog vijeća Lukavac trajala je osam minuta, a nakon što je predsjedavajući Mehmed Suljić rekao da je predlagač povukao materijale, sjednica nije mogla biti održana.

 

Sjednicu je zakazao kolegij, a na zahtjev načelnika Općine Lukavac dr. Edina Delića, koji je dao prijedlog budžeta za aktuelnu godinu. Povlačenjem dokumenata izostali su razlozi za održavanje sjednice.


 

Dnevnim redom bile su predviđene dvije tačke  i to razmatranje Prijedloga i donošenje budžeta Općine Lukavac za 2018. godinu sa okvirnim planom budžeta za 2019. i  2020. godinu, te razmatranje Prijedloga i donošenje Odluke o izvršenju budžeta Općine Lukavac za 2018. godinu.

 

Naknadno je, zbog kratkih rokova za provođenje aktivnosti, uvršten i plan rada i finansijski plan komisije za provođenje postupka opoziva načelnika Općine Lukavac.

 

Međutim, obzirom da sjednica i nije održana ni o jednoj tački nije vođena rasprava.

 

Dio vijećnika SDA je napustio salu PU Lukavac, te nije želio saslušati  načelnika koji je, iako sjednica nije trajala, izašao za govornicu.

 

 „Prema poslovniku i procedurama, amandmani se dostavljaju prije sjednice. I prije sjednice se nadležna općinska služba izjašnjava na svaki dostavljeni amandman i ja kao predlagač odlučujem da li prihvatam taj amandan. Tek tada taj amandman može doći na sjednicu. Danas je bio pokušaj da se amandmani dostave prije početka sjednice i u tom slučaju je postojala mogućnost da se amandmanima od budžeta napravi  šta god se želi napraviti. Ja ovim putem molim stranke i vijećnike koji su imali amandmane da ih upute meni, ako je moguće u ponedjeljak ujutro, a nakon toga ću odlučiti da li isti doprinosi boljitku i da li će biti prihvaćen“, rekao je načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić. Najavio je i da će budžet za 2018. godinu proglasiti najdalje u utorak.

 

(RTV Lukavac)