Naslovna AKTUELNO Watsan projekat: Nastavljeni radovi u ulici Skendera Kulenovića!

Watsan projekat: Nastavljeni radovi u ulici Skendera Kulenovića!


Zbog nestabilnih vremenskih prilika posljednji period, radovi koji su planirani u okviru realizacije Watsan projekta su se preselili u gradsku zonu. Trenutno se izvode radovi u ulici Skendera Kulenovića između općinskog suda i firme Imel d.o.o.

 

Prema riječima savjetnika općinskog  načelnika Seada Suljića pomenuti radovi bi ukoliko vremenske prilike posluže trebali biti završeni od 10 do 15 dana, Nakon, ovih odmah će se pristupiti i sljedećim lokacijama

 

Projekat Watsan sa čijom se realizacijom započelo  u mjesecu februaru ove godine ima za  cilj  stvaranje adekvatnih higijenskih uslova u oblasti vodosnabdijevanja i odvodnje otpadnih voda te uvođenje mjera za zaštitu okoliša. Vrijednost projekta sa PDV-om iznosi oko pet miliona konvertibilnih maraka.

 

Sa početkom realizacije Watsan projekta u gradu dolazi i do zatvaranja pojedinih ulica za saobraćaj, zbog čega je i za  očekivati  i veće gužve u saobraćaju, pješaci također mogu nailaziti  na otežano kretanje obzirom da će se morati koristiti i obilaznice zbog trenutnih i narednih radova koje će uslijediti.