Naslovna AKTUELNO Za srednjoškolce počinje drugi upisni rok

Za srednjoškolce počinje drugi upisni rok

Srednje škole u Lukavcu uspješno su provele i okončale prvi upisni rok za 2017./2018. školsku godinu. Drugi upisni rok počinje u utorak, 19. juna i traje do petka, 22. juna 2018. godine.

 

Budući srednjoškolci najviše interesovanja su iskazali za medicinsku školu, a popunjena su i odjeljenja za frizere i zavarivače.


 

U Mješovitu srednju školu Lukavac ukupno je prijavljeno 112 učenika. Za smijer medicinska sestra/ tehničar prijavilo ih se 95, od čega je 54 ispunilo uslove. Za opštu gimnaziju prijavilo se 17 učenika i svi su primljeni. Slobodnih mjesta za sada ima 54, od čega 21 u medicinskoj i 33 u opštoj gimnaziji.

 

U Ekonomsko-hemijsku školu Lukavac upisano je 86 učenika, od čega je 25 za frizere, što predstavlja jedno popunjeno odjeljenje. Slobodnih mjesta ima za kuhare, kojih je upisano samo četiri, od mogućih 25. Slobodnih mjesta ima za poslovno-pravne tehničare, poslovne informatičare, hemijske tehničare u farmaceutskoj proizvodnji, poslovne sekretare, kao i za finansijsko- računovodstveni smijer.

 

U Elektro- mašinsku školu upisano je 109 učenika, a slobodnog mjesta ima za još 41. Popunjena su odjeljenja za mašinske teničare operatere na CNC mašinama, tehničare računarstva i zavarivače. Slobodnih mjesta ima za tehničare drumskog saobraćaja, mašinske tehničare za kompijutersko projektovanje, električare, tehničare energetike i vozače motornih vozila.

 

(RTV Lukavac)