Naslovna Sport ŽOK „Smeč“ u subotu igra prvi susret play off-a

ŽOK „Smeč“ u subotu igra prvi susret play off-a

Nakon ubjedljive pobjede nad ekipom „Igman“  iz  Ilidže, u dva susreta polufinala doigravanja za prvaka Super lige FBiH u ženskoj odbojci , ŽOK  „Smeč“  u subotu će odigrati prvi susret finala play off-a.

 

Lukavačkim odbojkašicama  protivnik je istoimena ekipa „Smeč“  iz Širokog Brijega, koja je domaćin prvog susreta.


 

Ekipa iz Širokog je u dvomeču polufinala savladala ŽOK „Gračanica Forteks“, a oba puta bilo je 3:2, dok je ekipa  „Smeč“  Lukavac bila  ubjedljiva  protiv „Igmana“. U oba susreta bilo je 3:0.

 

Analizirajući rezultate u prvom dijelu prvenstva i  utakmice u okviru polufinala,  evidentno je da Lukavčanke imaju kvalitetan i iskusan sastav, te da su u odličnoj formi. No, odbojka je potpuno nepredvidiv sport, koji je bezbroj puta ponudio u rezultatskom smislu neočekivane  mogućnosti. Sve svoje prednosti odbojkašice „Smeča“  moraju iskoristiti i na kraju pokazati na terenu.

 

Cilj koji je agilna uprava postavila, uoči početka sezone, pred igračice i stručni štab,  je tu nadohvat ruke ,a to je Premijer liga BiH.

 

Utakmica u Širokom Brijegu se igra u subotu,  7. marta sa početkom u 13, 00  sati, dok je revanš susret na programu naredne subote,  u Sportskoj dvorani Lukavac.

 

(RTV Lukavac)