Naslovna Istaknuto Komisija za postupak provođenja opoziva počela sa radom

Komisija za postupak provođenja opoziva počela sa radom

U kabinetu općinskog načelnika održan je konsultacioni sastanak Komisije za postupak provođenja opoziva  na kojem je bilo riječi o procedurama koje se trebaju preduzeti u narednom periodu  od strane načelnika, Općinskog vijeća i komisije. Prva konstituirajuća sjednica komisije zakazana je za sutra.

U narednom periodu do 13.maja kada je zakazan referendum za opoziv načelnika općine Lukavac Edina Delića, Komisiji za postupak provođenja opoziva  predstoji zahtjevan posao. Na posljednjoj sjednici OV jednoglasno je usvojena Odluka o  imenovanju Komisije za postupak provođenja opoziva općinskog načelnika  a koja broji 11 članova.

O procedurama koje će uslijediti u narednom periodu u postupku provođenja opoziva razgovarano je i na današnjem sastanku u kabinetu općinskog načelnika kojem su prisustvovali predsjednik i sekretar Komisije za provođenje opoziva,predsjedavajući i sekretar OV Lukavac.Između ostaloga načelnik Delić je kazao da on kao i općinska administraciju u punom kapacitetu stoje na raspolaganju ovoj Komisiji.

Komisiju za sprovođenje postupka opoziva općinskog načelnika čine 11 članova od čega je : 4 članan iz SDA i to: Lukavacki.baLukavacki.baErmin Prijić (SDA) – predsjednik komisije te članovi ,Abdel Đozić, Jasenko Osmić i Kemal Mujkić.Ostale  stranke koje participiraju u ov Lukavac broje po jednog člana i to  :

  1. Mahovkić Adem (SDP)
  2. Memić Jasminka (SBB)
  3. Mujankić Melisa (SBiH)
  4. Nuhić Nedžad (DF)
  5. Karić Sead (SDU, Ujedinjeni za Lukavac)
  6. Osmanović Sada (Dosta je bilo)
  7. Ljuboja Vedran (Nacionalne manjine – Mehmed Suljić)