Naslovna Istaknuto NAJAVA: U subotu godišnja proslava djetinjstva i kreativnosti

NAJAVA: U subotu godišnja proslava djetinjstva i kreativnosti


U subotu, 24. marta 2018. godine u 18,00 sati održava se 10. Dječiji festival „U susret proljeću“. Velika sala Centra za kulturu Lukavac će i ove, kao i prethodnih godina, biti premala za sve koji žele doći na najvažniju godišnju proslavu djetinjstva i kreativnosti.

 

Organizator najposjećenije dječije manifestacije u TK je i ove, jubilarne godine, JU RTV Lukavac. Završne pripreme su u toku i teku planiranom dinamikom. U završnoj fazi su postavljanje prigodne scenografije i montaža audio- vizuelne opreme i efekata.

 

Od voditeljice Edine Husović, koja je zajedno sa Mustafom Husićem idejni tvorac Festivala, saznajemo da će 10. Dječiji festival „U susret proljeću“ biti najveći i najznačajniji do sada.

 

„Naš moto je „širimo prijateljstvo“, te stoga pozivamo sve naše prijatelje, velike i male, a posebno zaljubljenike u prirodu i muziku, da nam se pridruže u subotu. Za Festival mogu slobodno reći da će biti pravi spektakl, nama posebno drag i značajan jer je jubilarni.  Zbog toga će biti još više nagrada i dodatnih poklona za učesnike, te zabavnih sadržaja za posjetioce. Ovo će biti rođendanska zabava za pamćenje“, izjavila je za portal rtvlukavac.ba Edina Husović.  

 

Talentovani osnovci, njih 18, pred publikom i žirijem će izvesti neke od najvećih aktuelnih hitova  zabavne i narodne muzike. Njihovu uspješnost u tome će ocjenjivati žiri u sastavu: Darko Gajić, Emir Ćosićkić i Dženan Mahmutović (muzičari), te Midhat Sarajlić, predstavnik JU RTV Lukavac. Svi učesnici će dobiti zahvalnice i nagrade prijatelja Festivala organizacije World Vision, a pet najboljih pehare i vrijedne nagrade.

 

Pokrovitelji 10. Dječijeg festivala „U susret proljeću“ su Općina Lukavac i JU Centar za kulturu Lukavac.

 

Svoje prisustvo najavio je i načelnik Općine Lukavac dr. Edin Delić, a organizatori pozivaju i sve zainteresovane građane da im se pridruže, posebno jer će, pored takmičarskog dijela, biti izveden i iznimno bogat revijalni program.