Naslovna Sport Prijateljska utakmica: Zmajeve skupo koštao novi remi, ozlijedili se Kolašinac...

Prijateljska utakmica: Zmajeve skupo koštao novi remi, ozlijedili se Kolašinac i Bičakčić

U prijateljskom susretu, odigranom u utorak uveče,  u francuskom Le Havreu, reprezentacija BiH odigrala je remi bez golova (0:0) protiv Senegala. Selektor BH vrste Robert Prosinečki je na teren poslao sljedeću jedanaestoricu: Šehić, Vranješ, Bičakčić, Šunjić, Kolašinac, Sarić, Cimirot, Džeko, Pjanić, Kodro i Višća.

 

” Mogu biti zadovoljan igrom i borbenošću. Napravili smo šest izmjena kako bi što više igrača dobilo minutažu. Imali smo i bolje prilike od Senegala, mogli smo i pobijediti. Polako se uhodavamo i uigravamo”, rekao je Prosinečki,  neposreno nakon završetka  utakmice.


 

Edinu Džeki nije dugo trebalo da dovede Zmajeve u prvu priliku, ali njegov neugodan udarac u četvrtoj minuti bez poteškoća je obranio Diallo, koji je spremno dočekao i pokušaj Višće u 13. minuti.

 

Najveća zvijezda Senegala, Liverpoolov Mane, u 16. minuti se prvi puta ukazao pred protivničkim golom, no njegov udarac išao je pored gola, baš kao i pokušaj V​išće par minuta kasnije.

 

Uslijedile su prilike u režiji Pjanića i Šunjića, no dinamično prvo poluvrijeme završilo je bez golova.

 

U nastavku smo gledali više izmjena nego prilika s jedne ili druge strane; vrijedi izdvojiti tek  poništen gol zbog ofsajda sinoć vrlo raspoloženog Višće.

 

Kada su izmjene u pitanju, Edin Džeko igrao je do 69. minute kada ga mijenja Bajić, dok je Miralem Pjanić izašao u 72. umjesto njega ušao je  Bešić.

 

Početkom drugog dijela ušli su još i Medunjanin i Duljević umjesto Cimirota i Kodre, a Prosinečki će žaliti što nije izvadio i Kolašinca koji se u 77. ozlijedio te je zamijenjen Zukanovićem.

 

Loše vijesti stigle su i u 82. minuti kada je nova povreda zadesila reprezentativca BiH, ovoga puta u pitanju je bio Bičakčić, a na njegovo mjesto ušao je Zakarić. Ostalo je BIH –Senegal 0:0.

 

(RTV Lukavac)